Avsnitt 3: Hundmöten

Nu är äntligen avsnitt tre släppt! Den här gången ägnar vi hela programmet, som är extra långt, åt att prata om hur man kan använda sig av kommunikationsmetoden för att skapa naturliga och lugna hundmöten.

Metoden bygger på att hunden ska få använda sitt inbyggda kommunikationssystem när den möter sina artsfränder och utvecklades av instruktören Annica Karlsson, som driver Lundagårds hundskola i Forshaga, Värmland. Hon finns med i studion i detta avsnitt och guidar lyssnaren genom metoden.

Podden finns som alltid på de gamla vanliga ställena: iTunes, Podcaster, Podcast Addict och på den här länken.

Hoppas ni gillar avsnittet!

Filmer och länkar

I programmet nämner vi en hemsida och tipsar om filmer. För att göra det enkelt för er så finns de samlade här:

www.kommunikationsmetoden.se är metodens egna hemsida. Där finns information om metoden, kurser och utbildade instruktörer samt filmer att titta på.

På Facebook finns gruppen Kommunikationsmetoden – naturliga hundmöten. Där är alla välkomna att gå med!

En bra film som visar en hund före och efter kommunikationsmetoden.

Den tolvåriga hunden Sara pratade om i programmet.

Unghunden Atlas i sitt första möte med kommunikationsmetoden.

Gatuhunden Fille, som haft stora problem.

Frågetävlingen

Dagens vinnare i frågelådstävlingen är… Frida Blomberg! Hennes motivering lyder:

”Jag ska nu snart skaffa min alldeles egna lilla valp efter mer än 10 års väntan, en valp av vallhundsras. Har mycket erfarenhet av att träna vuxna hundar och hundar med ”egenheter”, men aldrig riktigt tränat en valp från grunden. Behöver därför lite kött på benen, och det som står på nätet har jag lärt mig att man inte kan lita på… Vill nämligen försöka träna och uppfostra med positiv förstärkning så mycket det bara går!”

Klart vi vill uppmuntra till det, så ett exemplar av boken ”100% positiv vardagslydnad” kommer skickas till dig, Frida. Grattis och tack för din fråga!

Nästa veckas pris är en riktigt bra grej: en privatlektion i just kommunikationsmetoden! Är du sugen på att vinna det ska du skicka in en fråga och en motivering till oss via mail, Facebook eller Instagram.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *