Så gör du promenaderna roligare

Promenaderna med din hund är ett gyllene tillfälle att både träna och förbättra er relation. Genom att med jämna mellanrum bjuda in till aktivitet blir du en rolig och spännande resurs i hundens liv. Dessutom lovar jag att du själv kommer uppskatta avbrotten i promenerandet också!

Här följer några tips på enkla aktiveringsstationer du kan lägga in på promenaden:

1. Dog parkour. Välj första bästa föremål som finns i miljön och låt hunden hoppa upp och balansera på det! Du kan också be hunden utföra något trick där uppe. Be den till exempel sitta fint eller snurra. Jättenyttigt för självförtroendet, balansen och kroppskontrollen.

Jaktlabben Cassi visar hur det kan gå till:

2. Lek! Belöna till exempel att hunden tar kontakt med dig, eller att den tittar på en fågel som flyger iväg utan att springa efter, med ett riktigt härligt lekpass! Välj hundens absoluta favoritleksak och släpp loss.

Lek med My

3. Tricksträning. Stanna till en stund och träna på något roligt trick du vill lära din hund. Att få arbeta med hjärnan på promenaden är både viktigt och kul!

4. Sökruta. Bind upp din hund, gå en bit ifrån den och gå sedan i en fyrkant samtidigt som du sprider ut godbitar innanför rutan. Hämta hunden och låt den söka upp godiset. Med lite träning kommer hunden lära sig att det bara finns godbitar innanför dina fotspår! Börja med små rutor i början, men ju duktigare hunden blir desto större ruta så får den jobba ännu mer.

5. Godisträd. När hunden inte ser trycker du fast massa godbitar i barken på ett träd. Kalla in hunden och visa vad du har upptäckt! När hunden blir duktig på det här kan du utmana genom att sätta godbitarna högre upp, så hunden måste klättra lite för att nå.

Kommer du på fler roliga övningar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *