Om oss

Sara Moll

Sara har arbetat som hundinstruktör sedan 2012 och är utbildad via IMMI, samt utbildad rallyinstruktör via Canis hundskola.

Sara är dessutom utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap och engelska och har tidigare arbetat som journalist på dagstidningar, tv-redaktioner och diverse tidskrifter. Hundintresset har dock alltid funnits där, men den första hunden kom in i hennes liv i vuxen ålder. Där och då föddes ett brinnande intresse för hundträning, och framför allt för klickerträning. Sara har dessutom alltid tyckt om att arbeta som pedagog och har under ett par år arbetat som lärare i grundskolan, så steget till att bli hundinstruktör var inte så stort.

Sara har i nuläget en pomeraniantik som heter Dagny och en jaktgoldentik som heter My. Med My tränar och tävlar hon i rallylydnad och lydnad. Förutom det leker de lite med spår och jaktapportering.

Saras mål med hundkurserna är att alla deltagare ska känna sig sedda, peppade och lyckade. Alla kurser utgår från klickerträningens principer och träningen individanpassas alltid.

Ett axplock av de hundutbildningar/kurser Sara gått:

Grundkurs i klickerträning hos Klickerklok
Rallylydnadsinstruktörsutbildning för Åsa Jakobsson, Canis Skåne
Lugn och fokus för Åsa Jakobsson, Canis Skåne
Jaktapportering för Malin Nelson
Plattformsträning för Caroline Ersenius
Filtträning för Caroline Ersenius
Lydnadskurs för Siv Svendsen
Lydnadskurser för Annica Karlsson
Shejpingkurs hos Klickerklok
Svårmotiverade-hundar-kurs hos Klickerklok
Shejpingkurs för Lina Sundberg
Kurs i kommunikationsmetoden, hundmötesträning, för Annica Karlsson
Agilitygrundkurs

sara

 

Mia Groth Behrens

Mia har tidigare jobbat som hunddagisföreståndare samt hjälpinstruktör på SM Hundtjänst och är nu under utbildning för att bli diplomerad hundinstruktör.

Hemma hos sig har hon sin lilla sheltiehane Grym på dryga året och en bullhundskorsning vid namn Kaos. Med Grym är siktet inställt på rallylydnad och agility och Kaos tränar dragweight, canicross och dogparkour.

Mia är uppvuxen med hund och har alltid haft en eller flera vid sin sida med en bred variation av raser, från pudel till amstaff. Hon har även tagit in flera omplaceringshundar.

Intresset för träning och tävling har blommat upp på senare år med hjälp av moderna metoder, etologi och nyare forskning eftersom mycket förändrats sedan hennes första hundkurs 1989. Numera brinner hon för positiv och rolig hundträning!

Utöver otaliga valp/allmänlydnad kurser med egna hundar genom åren har hon även följande: Clicker introduction – Smart Paws
Hunddagis utbildning – SM hundtjänst
Hjälpinstruktör – SM hundtjänst
Styrelseledamot SWB Karlstad
Agilityintro – Lisa Härdne
Föreläsning weightpull SWB Göteborg
Hundinstruktör utbildning – Sara Moll

Mia